Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Тимошенко порахували, скільки коштували закордонні аудитори Азарова

Четвер, 14 жовтня 2010, 12:51

У команді Юлії Тимошенко називають аудит її уряду спробою політичного тиску на опонентів чинного президента.

"Це політично мотивовані кроки, мета яких - дискредитувати опозицію, зокрема і напередодні місцевих виборів 31 жовтня", - сказав віце-прем'єр в уряді Тимошенко Григорій Немиря, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

"Саме тому ми вважаємо це дійство продовженням очевидної практики тиску на опонентів режиму Януковича", - додав він.

Немиря звернув увагу на "вибірковість підходу" і нагадав, що ще влітку адвокат Плато Качеріз заявляв про те, що перевірка охопить період у 3-4 роки, однак компанія зосередила зусилля на дослідженні лише одного періоду - 2008-2009 і перше півріччя 2010 року.

Він також підкреслив, що "жодного аудитора в цій команді немає". При цьому він послався на заяви адвоката Марка МакДугалла, представника юридичної фірми Akin Gump: "Усі, хто працює в нашій групі - колишні прокурори".

Немиря нагадав, що клієнтами компанії Trout Cacheris свого часу були Моніка Левінські, президент Конго, визнаний диктатором, американський конгресмен Вільям Джефферсон, якого звинувачували у хабарництві і відмиванні "брудних" грошей.

Крім цього, Немиря заявив, що одним з клієнтів компанії Akin Gump є бізнесмен Дмитро Фірташ, а також підкреслив, що ця компанія представляла інтереси депутата Ріната Ахметова в судовому процесі проти одного з українських інтернет-видань.

Крім того, Немиря нагадав, що агентство розслідувань Kroll, також задіяне в даному аудиті, у 2001 році було залучено до розслідування причетності президента Леоніда Кучми до замовлення вбивства журналіста Георгія Гонгадзе і "на швидкоруч зробило висновок, що ніхто з представників влади, яка діяла на початку 2000-х років, не причетний до вбивства журналіста".

Не менш істотним, за його словами, є і вартість послуг аудиторів.

Він звернув увагу на те, що Плато Качеріз, відповідаючи на запитання журналістів, скільки коштують його послуги, відповів: "Набагато менше, ніж ті суми, про які ми тут говоримо".

"Компанія, яка тридцять хвилин тому говорила, що їх розслідування є прикладом прозорості, транспарентності та антикорупційної боротьби, не називає суму, яку українські платники податків, український уряд платять цієї компанії", - сказав Немиря.

Водночас, посилаючись на дані американської преси, Немиря повідомив, що стандартний гонорар Плато Качеріза за одну годину становить тисячу доларів.

Також Немиря наголосив, що нескладно підрахувати весь гонорар аудиторів, враховуючи, що тривалість розслідування складе дев'ять місяців (до 1 грудня 2010 року).

Як відомо, аудитори, що перевіряли діяльність уряду Тимошенко, виявили докази шахрайства та нецільового використання державних коштів в Україні з 2008 року по перший квартал 2010 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: