Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Влада Запоріжжя не визнає, що забороняла "мовні" акції

Понеділок, 18 жовтня 2010, 18:36
Влада Запоріжжя не забороняла проведення в місті пікету в рамках Всеукраїнської акції протесту проти ухвалення законопроекту про мови.

Про це заявив начальник управління внутрішньої політики Запорізької міськради Євген Сокульський, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За його словами, інформація, поширена інтернет-виданнями про нібито заборону на проведення даної акції, не відповідає дійсності.

"Міська влада не може заборонити акцію протесту, це прерогатива суду. Ми тільки написали довідку, яка підтверджує, що організатор звернувся до нас, і ми поінформовані про захід", - сказав Сокульський.

Крім того, він повідомив, що позиція місцевої влади, яка заявила про неможливість розгляду заявки на акцію протесту, заснована на рішенні Запорізького міськвиконкому від 23 квітня 2009 року.

За його словами, згідно з цим документом організатори подібних суспільно-політичних заходів повинні проінформувати місцеву владу за 10 днів до акції.

"Заявка від організаторів даної акції надійшла кілька днів тому - в п'ятницю", - підкреслив Сокульський.

Також, в управлінні внутрішньої політики Запорізького міськвиконкому розповіли, що "рекомендація запорізької влади провести пікет не в центрі - біля облдержадміністрації, як просили заявники, а в інших місцях міста (біля цирку та ряді місцевих парків) також ґрунтувалася на відповідному рішенні виконкому міськради".

Незважаючи на рекомендації місцевої влади, декілька десятків представників національно-патріотичних сил Запоріжжя у понеділок пікетували будівлю Запорізької облради.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування