Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пасажирів автобусів пристібатимуть пасками безпеки?

Вівторок, 26 жовтня 2010, 09:57
Автобуси, що перевозять пасажирів на міжміських та міжнародних маршрутах, мають бути обладнані обмежувачем швидкості, а пасажирські сидіння в них - пасками безпеки.

Про це заявив міністр транспорту та зв'язку Костянтин Єфименко на позачерговій колегії Мінтрансзв'язку з підвищення  безпеки на транспорті, повідомляє прес-служба Мінтрансу.

Міністр наголосив на необхідності посилити увагу до технічного стану рухомого складу пасажирського автотранспорту загального користування.

Як свідчить аналіз причин ДТП, 97% усіх пригод скоюється внаслідок порушення Правил дорожнього руху: порушення правил маневрування, перевищення швидкості, несправність транспортного засобу, виїзд на смугу зустрічного руху тощо.

Єфименко заявив, що необхідно провести спільно з ДАІ засідання для проведення скоординованої інформаційно-аналітичної роботи по вивченню причин ДТП, особливо тих, що призвели до тяжких наслідків, та важелів впливу по їх недопущенню.

Наразі Державтотрансадміністрації доручено спільно з Головавтотрансінспекцією та обласними, Київською та Севастопольскою міськими адміністраціями до 20 грудня здійснити моніторинг виданих паспортів регулярних автобусних маршрутів, які проходять через залізничні переїзди, які не обладнані переїзною сигналізацією та автоматичними шлагбаумами на всю ширину в обох напрямках руху.

Також їм доручено вжити заходів щодо притягнення до відповідальності причетних посадових осіб.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування