Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Україну чекають "безпрецедентні", але не "доленосні" вибори?

Субота, 30 жовтня 2010, 11:02

Експерти вважають майбутні місцеві вибори в Україні "безпрецедентними".

"Ці вибори можуть характеризуватися головним епітетом - "безпрецедентні", - заявив політолог корпорації "Гардаріка" Костянтин Матвієнко в ході ток-шоу "Радіо Ера ФМ" в агентстві "Інтерфакс-Україна" у п'ятницю ввечері.

"Безпрецедентним було саме перенесення виборів на півроку, безпрецедентною була кількість змін у законодавстві протягом уже виборчої кампанії, безпрецедентною є кількість знятих кандидатів, безпрецедентною є кількість скарг, які надходять із місць на діяльність адміністративного ресурсу", - сказав він.

Експерт зазначив, що виборча кампанія є "найбільш брудною" за всю історію незалежної України.

Говорячи про скарги політичних сил, які представлені в уряді й парламенті, Матвієнко наголосив: "Всі їхні скарги ні до чого не пришиєш. Їхні скарги не повинні нас цікавити, оскільки вони також розділяють політичну відповідальність".

Він висловив думку, що й владний, і опозиційний політикум продемонстрували в ході виборчої кампанії "свою повну неспроможність".

"Це - найбільш безідейна кампанія", - підкреслив експерт.

У свою чергу, політолог Євген Копатько зазначив, що адміністративний ресурс на місцях у різних регіонах "працює на свої інтереси".

Разом із тим, експерт вважає: "Цікаве буде подія, цікава розв'язка, що в деякі міськради пройдуть партії, які не лише не були представлені в парламенті, але й не представлені були в регіоні".

А директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала вважає, що майбутні місцеві вибори не будуть доленосними для українських громадян.

"Ніякі вони (вибори) не доленосні. Вони доленосні, умовно кажучи, зараз для опонентів влади. Якщо зараз вони не зможуть себе реалізувати... на їхнє місце прийдуть інші. Вони є доленосними для 5-ти партій, які є в парламенті, але не для нас, не для громадян", - сказав він.

На думку цього експерта, в Україні ні політики, ні громадяни не готові до мажоритарної системи виборів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: