У Херсоні знайшли протокол ТВК з "результатами виборів"

Субота, 30 жовтня 2010, 17:21

У Херсоні Комітетом виборців України виявлений проект зведеного протоколу за наслідками виборів мера міста і депутатів в міськраду.

У переданому УНІАН електронному файлі - наперед "підраховані" результати голосів і зведена табличка "переможців" по всіх округах.

Згідно з цими "підсумків виборів", у Херсоні перемогла партія влади і чинний мер.

"Згідно "протокола" нинішній мер перемагає з результатом 30%, а його конкуренти відстають від нього на 10 і більше відсотків", - сказав глава організації "Соціальний вимір Херсонщини" Ігор Трубаєв.

"В той же час, результати соціологічних досліджень, які були оприлюднені напередодні заборони рейтингів, свідчать, що чинний мер не має навіть частини намальованої підтримки у жителів міста", - додав він.

Якщо дані, що їх перехопили журналісти, співпадуть з результатами, які озвучать у результаті підрахунку голосів у міському тервиборчкомі за підсумками голосування, то це стане підтвердженням очевидної фальсифікації виборів, заявив Трубаєв.

"Місцева влада впродовж всієї виборчої кампанії демонструє нехтування виборчим законом, чинить тиск на опозиційних кандидатів, перешкоджає роботі ЗМІ, прямо порушує законодавство. Тому в тому, що "результати" виборів виявилися наперед "визначені", до самого голосування, немає нічого дивовижного", - сказав він.

Експерт Центру регіональної політики Анатолій Лазаренко зазначив, що міське керівництво Херсона під час кампанії опинилося в епіцентрі скандалу, пов'язаного з тим, що Віктор Янукович, а потім і прем`єр-міністр Микола Азаров, звинуватили мера і міськвиконком в безгосподарності.

"Деякі експерти стверджують, що тепер єдиним способом політичного самозбереження для мера є високий результат для себе і для партії влади на виборах", - заявив Лазаренко.

За його інформацією, проти мерії і особисто чинного міського голови відкрито більше 10 кримінальних справ, які перебувають в підвішеному стані. 

"Якщо ж фальсифікувати вибори не вдасться, мерові доведеться мати справу з прокуратурою", - упевнений експерт.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
Усі новини...