Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Європі збираються поговорити з лідерами України про реформи і свободи

Субота, 30 жовтня 2010, 18:41

На саміті Україна - ЄС 22 листопада європейці говоритимуть з лідерами України, зокрема, про реформи, громадянські свободи та свободи преси.

Про це розповів Радіо "Свобода" голова Європейської ради Герман Ван Ромпей.

"Це реформи у державних установах, у сенсі макроекономічної стабілізації, інвестиційного клімату та енергетики. Виглядає, що Україна взялася за широкі реформи", - сказав Ромпей щодо посилення реформ.

"Ми, звичайно, дискутуватимемо про громадянські свободи та свободу преси, але найголовніше - про угоду щодо асоціації, зону вільної торгівлі та політики щодо плану дій для безвізового режиму", - додав він.

Коментуючи ініціативу німецького та французького лідерів внести до Лісабонської угоди зміни, які б створили в цьому головному документі об'єднаної Європи механізм порятунку європейських держав, які опиняються на межі банкрутства, він сказав:

"Мова не йде про повну переробку Лісабонської угоди чи нові інституційні дебати. Ні. Необхідно задовольнити одну потребу, якої хочуть усі: створити постійний антикризовий механізм. Для цього в Лісабонській угоді потрібна потужніша конституційна база", - сказав Ромпей.

При цьому він зауважив, що до грудневого саміту ЄС він має визначити, як саме виглядатимуть ці зміни до основного установчого закону співдружності країн Європи.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування