Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Європа не розуміє рішення КС, і не буде його оцінювати

Понеділок, 4 жовтня 2010, 18:19
Парламентська Асамблея Ради Європи не буде давати висновку стосовно рішення Конституційного суду про скасування політреформи 2004 року.

Про це "Українській правді" повідомив член Моніторингового комітету ПАРЄ Сергій Головатий.

"Рішення Конституційного суду призвело до дискусії не тільки в Україні, але й тут в Страсбурзі. Мало хто розуміє яке саме рішення виніс суд. Взагалі незрозуміло, що він виніс!", - зазначив він.

"В той же час, рішення КС стосуються демократичних інститутів та їх функціонування в Україні. А це - тема розгляду питання стосовно України. Тому ПАРЕ вимушено звернути на це питання увагу", - уточнив Головатий.

"Але треба розуміти, що рішення КС було прийнято 1 жовтня, а сьогодні - 4 жовтня, і за цей короткий час визначитись не було часу", - уточнив він.

В той же час, за словами Головатого, питання рішення КС стосовно політреформи буде відображено в резолюції ПАРЄ. Втім ніякого висновку Асамблея давати не буде.

"Асамблея не може давати оцінку цьому питанню. І тому, я вже можу про це говорити, Моніторинговий комітет ПАРЄ прийняв рішення звернутися за висновком до експертного органу, а саме - до Венеціанської комісії", - заявив він.

За його словами вже наступного тижня він як представник Асамблеї у Венеціанській комісії представить запит Моніторингового комітету ПАРЄ під час свого виступу.

На питання "Української правди", чи можна вважати позицію самого Головатого не заангажованою у цьому питанні, він відповів: "Моє ставлення немає значення при прийнятті рішення Венеціанською комісією".

"Але я ще раз хочу повторити: Віктор Янукович не може наразі отримати повноваження Леоніда Кучми. Установча влада в Україні - тобто народ - обирав цього президента на конкретний термін з конкретними повноваженнями", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: