Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин уже цього тижня хоче продовжити термін Януковичу і собі

Вівторок, 5 жовтня 2010, 11:01

Спікер Володимир Литвин пропонує Верховній Раді на цьому тижні прийняти зміни до Конституції щодо дати наступних парламентських і президентських виборів.

Про це він заявив на засіданні у вівторок.

"Ми з вами маємо ухвалити проект закону про внесення змін до Конституції щодо того, що вибори до Верховної Ради повинні відбуватися у жовтні 2012 року, і зняти будь-які спекуляції про 15-й рік. Що вибори президента будуть відбуватися у березні 2015 року, і зняти будь-які спекуляції на цю тему", - сказав Литвин.

Водночас він зазначив, що треба внести зміни до закону про продовження терміну перебування на посадах депутатів місцевих рад і міських голів до 5 років.

"І давайте ми на цьому тижні направимо до Конституційного Суду відповідний невеликий проект змін до Конституції і не будемо займатися спекуляціями", - додав Литвин.

Він також заявив, що постанова про проведення наступних парламентських виборів у 2011 році, внесена опозицією, не відповідає Конституції.

"Для деяких розумних, які повносили різного роду постанови, я нагадую: треба читати Конституцію, в якій чітко записано, що віднині проголошення дати виборів - це прерогатива Центральної виборчої комісії, а не депутата чи Верховної Ради. Тому давайте не будемо демонструвати метушливу політичну активність", - сказав Литвин.

Як відомо, згідно з Конституцією 2004 року, наступні парламентські вибори мали відбутися у березні 2011 року, а президентські - у жовтні 2014.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...