Портнов: з нервовою психікою не варто бути депутатом

Вівторок, 5 жовтня 2010, 23:37
Для політика неприпустимо стягувати з журналістів гроші через суд за вигаданими обставинами.

Таку думку озвучив заступник глави адміністрації президента, член Вищої ради юстиції Андрій Портнов, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Коментуючи рішення суду за позовом депутата до журналістки Ольги Сніцарчук та 5 каналу про захист честі і гідності, Портнов зазначив: "З жалем прочитав рішення Апеляційного суду Києва".

Заступник глави адміністрації президента уточнив, що в рішенні сказано, що депутат "був змушений посилено піклуватися про стан свого здоров'я,... почав приймати медичні препарати, стабілізуючи нервову систему і психіку, став зриватися на рідних і близьких".

"З такою нервовою психікою депутат не повинен займатися важкою депутатською роботою. Я б порадив йому працювати в театральному гардеробі в літній період", - підкреслив він.

За словами заступника глави адміністрації президента, депутат своїм зверненням до суду надав "ведмежу послугу" парламентському комітету з питань правосуддя, членом якого є.

Портнов пояснив це тим, що численні європейські хартії зобов'язують політика бути більш стриманим щодо журналістів, а журналістам дають право на висловлення будь-якої точки зору.

"Ми не проти того, щоб політики захищали свою честь і гідність у суді. Але стягувати з журналістів гроші за вигаданими і неіснуючим обставинами є неприпустимим для будь-якого політика", - сказав Портнов.

У зв'язку з цим він радить Сніцарчук та 5 каналу звернутися з касаційною скаргою на рішення Апеляційного суду Києва, а також негайно направити до Вищої ради юстиції скаргу на дії судді.

"Упевнений, що Вища рада юстиції розбереться з такими випадками і прийме справедливе рішення", - зазначив Портнов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News