Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

5 канал просить захисту у Медведька, Хорошковського і Портнова

Середа, 6 жовтня 2010, 17:13
 

5 канал просить Вищу раду юстиції з вимогою розібратися в ситуації з рішенням апеляційного суду щодо позову депутата Юрія Бута до журналістки Ольги Сніцарчук.

Про це йдеться у зверненні колективу 5 каналу.

"Колектив "5 каналу" звертається до Вищої ради юстиції з вимогою розібратися в ситуації та діях суддів, які причетні до цієї справи, і звільнити суддю Закропивного з займаної посади. Юридичний відділ "5 каналу" готує відповідні документи", - йдеться в повідомленні.

"Також "5 канал" оскаржуватиме рішення Апеляційного суду міста Києва у касаційних інстанціях", - наголошується в документі.

Колектив також звертає увагу на те, що суддя апеляційного суду, який прийняв рішення на користь Бута, був призначений на посаду судді "за безпосереднім поданням голови парламентського підкомітету з питань формування суддівського корпусу депутата Бута".

"Отже наявним є факт підконтрольності, а відтак і конфлікту інтересів судді Закропивного", - зазначається в повідомленні.

"Ми вбачаємо в рішенні судді неналежне виконання посадових обов'язків, зокрема в частині вивчення матеріалів та фактів справи", - зазначає 5 канал.

Так в повідомленні наголошується, що присудження відшкодування моральної шкоди неможливе за відсутності від позивача досудових кроків врегулювання спорів.

"Однак жодних звернень до телерадіокомпанії чи особисто до журналіста щодо спростування інформації не надходило", - наголошує 5 канал.

До складу Вищої ради юстиції входять 20 членів. Серед них міністр юстиції Олександр Лавринович, заступник глави адміністрації президента Андрій Портнов, генпрокурор Олександр Медведько, його заступник Ренат Кузьмін, голова СБУ Валерій Хорошковський та інші.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: