"Більшовики" хочуть продовжити термін Раді та Януковичу

П'ятниця, 8 жовтня 2010, 11:21
Депутати пропонують встановити 5-річний термін повноважень Верховної Ради.

Відповідний проект змін до Конституції зареєстрували у парламенті комуніст Адам Мартинюк, регіонал Олександр Єфремов та депутат від Блоку Литвина Ігор Шаров.

У пояснювальній записці до документу зазначається, що Конституція 1996 року передбачає проведення чергових виборів президента в останню неділю жовтня п'ятого року повноважень президента, а народних депутатів в останню неділю березня четвертого року повноважень Верховної Ради.

"В межах зазначених строків проведення чергових виборів не забезпечується реалізація народного волевиявлення щодо обрання народних депутатів у вересні 2007 року строком на п'ять років та щодо обрання строком на п'ять років президента в лютому 2010 року", - йдеться у документі.

Депутати пропонують встановити строк проведення чергових виборів народних депутатів в останню неділю жовтня п'ятого року повноважень Верховної Ради та визначити строк повноважень Верховної Ради у п'ять років.

Також пропонується встановити строк проведення чергових виборів президента в останню неділю березня п'ятого року повноважень президента.

Крім того, пропонується встановити п'ятирічний строк повноважень для Верховної Ради Криму, обласних, районних, міських, сільських селищних рад та сільських, селищних, міських голів та визначити, що місцеві вибори відбуваються в останню неділю жовтня п'ятого року повноважень.

Як відомо, згідно з Конституцією 2004 року, наступні парламентські вибори мали відбутися у березні 2011 року, а президентські - у жовтні 2014.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: