Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Спостерігачів не хотіли пускати на дільницю

Понеділок, 1 листопада 2010, 04:00
Спостерігачі місії CIS-EMO відзначають погану підготовку членів виборчих комісій.

Про це повідомляє ЛІГАБізнесІнформ з посиланням на прес-службу місії.

"Одним з моментів, що ускладнюють виборчий процес, є низький рівень знань виборчого законодавства серед членів виборчих комісій", - вважають в CIS-EMO.

У Сумах спостерігачів не пускали на дільниці, мотивуючи тим, що реєстрація спостерігачів повинна була бути проведена до 7:00.

"При цьому в місії зазначають, що дана стаття виборчого законодавства "стосується спостерігачів від українських організацій (політичних партій, громадських організацій і т.д.), але не стосується міжнародних спостерігачів, які зареєстровані ЦВК Україні", - йдеться в повідомленні.

"Міжнародним спостерігачам довелося пояснювати членам виборчих комісій основи українського виборчого законодавства" - сказано в повідомленні.

При цьому в CIS-EMO заачили, що "в цілому вибори пройшли організовано, серйозних порушень, здатних принципово вплинути на рішення не визнати вибори такими, що відбулися в регіонах, де працювали спостерігачі міжнародної місії, не зафіксовано".

"Говорять про порушення і нехтуванні закону, але в той же час, ні на одній з ділянок, які я сьогодні відвідав, мені не було представлено ні те, що документальних, але навіть і словесних підтверджень порушень виборчого законодавства", - заявив представник місії, екс-прем'єр Словаччини Ян Чарногурський.

"Жодна з партій, з представниками якої я зустрівся, не висловила свого невдоволення ходом виборчого процесу. Винятком став "Єдиний центр", але їхні претензії зводяться лише до взяття під варту їхнього лідера, а це рішення суду, яке я коментувати не вправі" , - додав він.

Також повідомляється, що спостерігачі від CIS-EMO в Одесі заявили, що за їхніми спостереженнями вибори в місті відбуваються в спокійній обстановці. Є дрібні порушення, однак вони не носять системний характер.

Тим не менш, не обійшлося і без брудних технологій.

"У місті Суми спостерігачами CIS-EMO були зафіксовані випадки агітації в день голосування за допомогою чорного піару: через поштові скриньки виборців розповсюджувалися газети і листівки, що містять різку критику в бік партії "Сильна Україна" і Партії регіонів", - сказано в повідомленні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: