Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Вибори "проходили у вільній атмосфері" - голова КВУ

Понеділок, 1 листопада 2010, 09:33
Голова Комітету виборців України Олександр Черненко заявив, що порушень на цих місцевих виборах було не більше, ніж на попередніх місцевих виборах.

Про це він сказав у інтерв'ю "Deutsche Welle".

За словами Черненка, порушення у день голосування були прогнозованими, оскільки закон про місцеві вибори містить чимало суперечностей, що й призвело до хаосу на виборчих дільницях.

В цілому Черненко називає нинішні вибори проблематичними з точки зору їхньої організації, але такими, що "проходили у вільній атмосфері".

"Всі проблеми цих виборів були пов'язані з недосконалим законом. Хоча справді було й багато маніпуляцій з бюлетенями і напередодні, і в день голосування", - сказав Черненко.

"Треба на майбутнє подумати, як зробити бюлетені на місцевих виборах більш захищеними. Комісії не забезпечували належний контроль над їх виготовленням і розповсюдженням, тому з'являлися і додаткові тиражі та інше. Це вносило елемент нервозності в цю кампанію", -  додав він.

Голова КВУ переконаний, що спроби оскаржити результати виборів на окремих дільницях будуть, але масової відміни результатів голосування він не передбачає.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування