Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

КВУ: Вибори в Одесі – це навіть не 2004 рік

Понеділок, 1 листопада 2010, 11:13
Місцеві вибори 31 жовтня в Одесі нагадали президентські вибори 2004 року і стали кроком назад у розвитку України.

Про це заявив на прес-конференції глава Одеської обласної організації Комітету виборців України Анатолій Бойко, повідомляє УНІАН.

"Але хаосу і плутанини було навіть більше, ніж на виборах президента-2004", - наголосив він.

За словами експерта КВУ, якщо порівнювати з останніми президентськими виборами, то на них не було такої плутанини з бюлетенями і не було зафіксовано фактів, коли на дільниці була відсутня тисяча бюлетенів.

"Розбіжність в бюлетенях, переданих на виборчі дільниці, з кількістю зареєстрованих цими дільничними комісіями виборців - волаюча. Наприклад, на виборчих дільницях у Приморському районі міста середня розбіжність кількості бюлетенів до Одеської облради і кількості виборців становить від 200 до 300", - сказав Бойко.

"Є навіть дільниця, де не вистачає тисяча бюлетенів для голосування за кандидатів у депутати за мажоритарною системою до Одеської міськради", - сказав експерт.

"Доводиться констатувати, що Одеський міськвиборчком допустив цілий ряд процедурних порушень виборчого процесу і створив упродовж жовтня безліч скандальних ситуацій", - зазначив він.

Бойко зазначив, що "місцеві вибори-2010 в Одесі не тільки не наблизили одеситів до міжнародних стандартів виборчого процесу, а навпаки - віддалили".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування