Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко каже, що органи "розробляють" оточення Тимошенко

Четвер, 11 листопада 2010, 09:25

Екс-голова МВС Юрій Луценко не виключає, що в оперативній розробці правоохоронних органів перебувають люди з найближчого оточення Юлії Тимошенко.

Про це він сказав газеті "Комерсант-Україна".

"Я не хочу називати прізвищ, щоб не накаркати, але є вузьке коло - команда, яка займається організаційним, інформаційним і юридичним забезпеченням", - заявив Луценко.

"І я точно знаю, що зараз здійснюється виїмка документів, пов'язаних із цими людьми", - сказав виданню колишній голова МВС.

На думку Луценка, приводи для порушення кримінальних справ у відношенні лідерів опозиції керівники правоохоронних органів шукають відповідно до поставленого перед ними завдань:

"Є Тимошенко, Турчинов, Луценко, і під них видається завдання. Як показує моя справа, десять місяців шукали, поки знайшли якусь більш-менш правдоподібну зачіпку".

В аналогічній ситуації, за словами екс-міністра, опинився Олександр Турчинов.

"Багато документів Кабміну сьогодні є предметом пильного вивчення для правоохоронних органів. Наскільки я розумію, йому може бути пред'явлений цілий букет претензій, у тому числі пов'язаних з моєю справою", - підкреслив Луценко.

Як відомо, у відношенні Луценка порушено кримінальну справу за ч. 3 ст. 191 ("присвоєння, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, зроблена за попередньою змові групою осіб"). Він перебуває під підпискою про невиїзд.

Колишньому голові МВС інкримінують порушення законодавства при прийомі на роботу й присвоєнні спеціальних звань колишньому особистому водієві Леоніду Приступлюку.

Раніше заступник міністра внутрішніх справ Василь Фаринники зазначав: "Лист до Кабінету міністрів про прийом водія на роботу підписував Юрій Віталійович Луценко, а резолюцію на рішення ставив Турчинов (у той час перший віце-прем'єр)".

У середу партія "Батьківщина" заявила, що Генпрокуратура, виконуючи вказівки президента Віктора Януковича, активізувала "політичний терор" відносно опозиції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування