Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Харкові і Києві страйкують таксисти, у Чернівцях закривають ринки

Вівторок, 16 листопада 2010, 12:43

На площі Свободи в Харкові зібралося близько двох тисяч людей, які протестують проти ухвалення Податкового кодексу.

Більша частина площі зайнята машинами таксі, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Колона таксистів, гудучи клаксонами, проїхала по центральній вулиці міста Сумській та о 12 годині виїхала на площу Свободи.

Як розповів журналістам голова профспілки таксистів України в Харківській області Сергій Старцев, до акції приєдналися понад 20 диспетчерських служб міста, продовжують працювати лише дві служби.

На машини прив'язані жовто-чорні стрічки, що символізують кольори "шашечок" таксі.

За словами Старцева, через рух колон таксі проїзд у центральній частині міста зараз утруднений.

За оцінками правоохоронців, на площі наразі близько 2 тис осіб. Кількість машин як міліціонерам, так і організаторам акції оцінити важко - вони постійно прибувають.

Ринки "Героїв Праці", "Барабашово", "Олексіївський", Центральний у вівторок працюють не в повному обсязі - підприємці пішли на площу Свободи або виїхали до Києва для участі в акціях протесту на Майдані Незалежності і біля стін Верховної Ради.

Як відомо, київські таксисти теж протестують у вівторок проти ухвалення нового Податкового кодексу.

Водночас на Калинівському ринку у Чернівцях відбувається протест підприємців.

Декілька тисяч людей перекрили дорогу, закривають свої робочі місця і планують йти в центр Чернівців з протестами, повідомляє Zaxid.net.

Біля Калиновського ринку - декілька тисяч людей з гаслом: "Не заважайте працювати підприємцям" протестують проти ухвалення нового Податкового кодексу.

Дорогу до Калинівського ринку з обох боків перекрили люди. Всі підприємці на знак протесту закривають свої робочі місця і планують йти в центр Чернівців.

Ситуація розвивається стихійно те неконтрольовано. Автомобілі, які заїхали на вул. Калинівську (з боку мосту через р. Прут), вже не можуть виїхати з затору.

Тролейбуси (№ 5), які рухаються по вул. Хотинській, переповнені. Маршрутні мікроавтобуси не вийшли на маршрути.

Як відомо, у Києві під стінами Верховної ради зібралося, за різними даними, від 10 до 30 тисяч людей, які протестують проти ухвалення Податкового кодексу.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: