Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українські моряки потрапили у в'язницю у Греції

Понеділок, 22 листопада 2010, 11:11

Шестеро українських моряків визнані грецьким судом винуватими в умисному затопленні судна "Christine".

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-секретаря Міністерства закордонних справ Олександра Дикусарова.

За інформацією посольства України в Греції, 6 громадян України були затримані береговою охороною після того, як 18 листопада судно "Christine" пішло на дно.

У результаті слухання цієї справи суд визнав українців винуватими у порушенні правил безпеки мореплавства, що призвело до затоплення судна.

"20 листопада поточного року суд нома Кефалінія в результаті розгляду цієї справи засудив капітана судна до позбавлення волі строком на 5 років, інших п'ятьох моряків - на 4 роки", - повідомив Дікусаров.

Він уточнив, що громадяни України забезпечені адвокатом і перекладачем.

На даний момент вони оскаржили в апеляційній інстанції обвинувальний висновок суду.

Вантажне судно "Christine" під прапором Того з українським екіпажем на борту затонуло у четвер, 18 листопада, поблизу грецького острова Кефалінія.

Пізніше в портову службу прийшли самі 6 українців, які заявили, що є членами екіпажу затонулого судна і повідомили, що судно затонуло через штормову погоду і отримані пробоїни в корпусі.

20 листопада стало відомо, що на місці затонулого судна на поверхні з'явилася нафтова пляма, що витікає з паливного танка судна.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування