Селяни погрожують теж почати протести

Середа, 24 листопада 2010, 12:04

Українські аграрії можуть провести всеукраїнські акції протесту у випадку ігнорування їхніх вимог Кабміном.

Про це йдеться в заяві Асоціації фермерів і приватних землевласників України.

АФЗУ закликала президента Віктора Януковича і прем'єр-міністра Миколу Азарова скасувати обмеження на експорт зерна, ветувати Податковий кодекс і зберегти мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення.

"Спираючись на рішення своїх членів і рішення інших аграрних об'єднань, Асоціація фермерів і приватних землевласників України повноважна заявити: у випадку ігнорування цих справедливих вимог і інтересів українського селянства АФЗУ 25 листопада 2010 року почне роботу з підготовки і проведення всеукраїнських селянських акцій протесту", - йдеться в заяві АФЗУ.

В асоціації підкреслюють, що "квотування експорту зерна й інші гласні або негласні обмеження на постачання зернових за кордон нічим логічно не обґрунтовані, і є нічим іншим, як проявом протиправної самоправності і сваволі чиновників, що завдають колосальних фінансових збитків державі".

"Адже Україна цього року зібрала третій за роки Незалежності врожай зернових - більше 41 млн. тонн., а для повного забезпечення внутрішніх потреб держави досить 25 млн. тонн", - відзначають аграрії.

"Через штучні і надумані причини блокування експорту зерна прямі збитки вітчизняних сільськогосподарських товаровиробників досягли астрономічного показника - майже 15 млрд. грн.", - підкреслюється в заяві.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News