Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Фірташ вимагатиме у "Нафтогазу" компенсацій

Субота, 27 листопада 2010, 09:37
"РосУкрЕнерго" має намір вимагати від "Нафтогазу" відшкодування понесених збитків на суму 500 мільйонів доларів.

Про це повідомляє "Дзеркало тижня" з посиланням на свої джерела.

Усне слухання в Стокгольмському арбітражі з даного питання повинне відбутися в березні 2011 року.

Зазначається, що, незважаючи на національні та виняткові особливості оподаткування "Нафтогазу", за розмитнення і за повторне прийняття на баланс 11 мільярдів кубометрів газу з ПСГ України, які належить повернути "РосУкрЕнерго", Мінпаливенерго та Держмитслужба запропонували розстрочити "Нафтогазу" податкові зобов'язання.

"За підрахунками експертів і джерел у Кабміні, прямий збиток бюджету України тільки від таких особливостей оподаткування національної компанії складе 30-35 мільярдів гривень", - наголошується в повідомленні.

"Збитки від несплати "Нафтогазом" тільки двох обов'язкових податків - ПДВ і податку на прибуток можуть скласти 14-15 мільярдів гривень (це без штрафу за несплату цих податків)", - говориться в статті.

У результаті таких особливостей оподаткування в бюджеті "Нафтогазу" утворюється діра мінімум в 15 мільярдів гривень - дефіцит оборотних коштів.

"До речі, саме такою цифрою обмежений допустимий дефіцит бюджету "Нафтогазу" згідно з меморандумом України з МВФ. А сума виходить більш ніж солідна - близько 60-65 мільярдів гривень", - уточнюють джерела.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...