Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Януковича давно знають, хто новий генпрокурор, але не "дражнять" ГПУ?

Середа, 3 листопада 2010, 09:25

Один із заступників генпрокурора Олександра Медведька каже, що Генпрокуратуру очолить Віктор Пшонка.

Про це він сказав на умовах конфіденційності газеті "Сегодня", аналізуючи, хто змінить Медведька на посаді після 4 листопада, коли спливає термін повноважень чинного голови ГПУ.

"Він (Пшонка) вимогливіший, суворіший. Олександр Медведько хороша людина, але це не професія. Потрібна свіжа кров, щоб розворушити наше осине гніздо, де всі бачать і знають, як продаються-купуються посади. Пшонка не святий, але твердіший за Медведька", - сказав цей співрозмовник.

Водночас, фігурант однієї з резонансних кримінальних справ полковник СБУ Валентин Крижанівський упевнений, що в ГПУ повернеться Геннадій Васильєв. "Про це давно знають на Банковій, тільки намагалися завчасно не дражнити Різницьку", - каже офіцер.

А екс-прокурор Київської області нардеп від БЮТ Сергій Міщенко заявив газеті, що найбільш компромісною фігурою, на його погляд, є Медведько.

"Не схильний до підкилимних ігор і не лізе в телевізор. Думаю, президенту буде комфортно з ним працювати далі. Адже від стабільності у Генпрокуратурі залежить і розподіл сил у всьому правоохоронному секторі. Пшонка теж не гірший варіант", - сказав Міщенко.

На користь Медведька висловився і його колишній перший заступник, нині суддя Конституційного Суду Сергій Винокуров: "У професійному плані це найкращий генпрокурор із 15 попередників (можливо, крім Глуха, котрий був ще прокурором УРСР), а в моральному - на цілих три голови вищий інших кандидатів".

Раніше різні джерела називали серед претендентів на посаду генпрокурора після 4 листопада нинішнього голову ГПУ Олександра Медведька, його першого заступника Віктора Пшонку, а також заступника голови адміністрації президента й колишнього генпрокурора Геннадія Васильєва і заступника генпрокурора Рената Кузьміна.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: