В Азербайджані відхрестилися від російського шантажу

Вівторок, 30 листопада 2010, 13:46

Висловлювання, приписувані сайтом "Wikileaks" президенту Азербайджану Ільхаму Алієву, не відповідають дійсності.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на повідомлення прес-служби Алієва.

"Ці матеріали є відкритою провокацією, що має на меті зіпсувати відносини Азербайджану з сусідніми державами, створити недовіру між главами держав", - підкреслюється в повідомленні.

Прес-служба зазначає, що у лексиконі глави Азербайджану відсутні жаргонні вирази і різкі емоційні оцінки, приписувані йому "Wikileaks".

"Азербайджанська Республіка ніколи не втручалася в питання внутрішньої політики сусідніх держав і завжди проводила прозору політику, яка служить збереженню і розвитку добросусідських відносин з державами регіону", - йдеться у повідомленні.

"Президент Азербайджану на будь-яких зустрічах і виступах відкрито висловлював свої думки, які виходять з національних інтересів. Зовнішня політика країни завжди була незалежною, постійною, логічною та щирою", - заявила прес-служба.

Як відомо, раніше сайт "WikiLeaks" оприлюднив матеріали з секретного архіву держдепартаменту США. У цих матеріалах містилися приписувані президентові Азербайджану висловлювання щодо керівництва сусідніх країн, зокрема Туреччини, Росії та Ірану.

Зокрема, в документах, оприлюднених Wikileaks, йдеться, що "Росія шантажувала президента Азербайджану Ільхама Алієва і намагалася змусити його не визнавати Голодомор геноцидом українського народу".

Згідно з документами, цю історію розповів сам Алієв британському принцу Ендрю.

"Алієв отримав документ від президента Медведєва, в якому зазначено, що якщо Азербайджан визнає більшовицький штучний голодомор в Україні "геноцидом" в ООН," то ви повинні забути про Нагірний Карабах взагалі", - йдеться у документі.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News