Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україні нагадали, що склянка наполовину повна

Вівторок, 30 листопада 2010, 20:03

Європейський парламент не засуджує ті зміни, яких зазнала Україна за останні кілька років.

Про це заявив член Європейського парламенту, член делегації Комітету парламентського співробітництва ЄС-Україна Марек Сівець в експертному опитуванні Інституту Горшеніна.

"Завжди важливо пам'ятати, що склянка одночасно і наполовину порожня, і наполовину повна. У такому ключі Європарламент зазначив у даній резолюції слабкість української демократії", - заявив він.

"При цьому, євродепутати не засуджують ті зміни, яких зазнав сусід Євросоюзу за останні кілька років", - цитує політика ЛІГАБізнесІнформ.

Також Сівець пояснив, чому резолюція була прийнята після саміту Україна-ЄС, а не раніше.

"У більшості випадків Європарламент приймає резолюцію в результаті певних подій. Головне - це уникнути враження, що Європарламент бажає впливати на внутрішню ситуацію в країні. Якщо б цей документ був прийнятий в ході попереднього пленарного сесії в Страсбурзі, це могло би так виглядати", - зазначив він.

Разом з тим, коментуючи зазначені в резолюції побажання про завершення переговорів щодо створення зони вільної торгівлі між Україною та ЄС до середини 2011 року, Сівець зазначив, що термінів, як таких, тут немає.

"Тим не менше, резолюція вітає прагнення України фіналізувати переговори по зоні вільної торгівлі", - сказав він.

Як відомо, на сесії Європарламенту було прийнято резолюцію щодо ситуації в Україні.

У Міністерстві закордонних справ України заявили, що наша країна відноситься до критики, озвученій в резолюції Європарламенту, "з повагою та увагою".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: