Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин: заради "гламурних" політиків країну не поженуть на вибори

Четвер, 4 листопада 2010, 11:04
Нинішній парламент пропрацює до вересня 2012 року.

Про це заявив спікер Володимир Литвин в інтерв'ю "Комсомольській правді" в Україні".

"Будь-який юрист-першокурсник знає, що закон не має зворотної сили. І раз нинішнє скликання Ради обирали на 5 років, дискусія може вестися сьогодні тільки у відношенні того, в якому саме місяці 2012 року мають відбутися парламентські вибори", - сказав він.

"Думаю, нинішній парламент пропрацює десь до вересня 2012 року", - зазначив Литвин.

"Так, у деяких "гламурних" політиків є невичерпний свербіж з приводу того, щоб вибори до парламенту відбулися якомога швидше. Вони розуміють, що зі своїми сезонними рейтингами до планової кампанії не дотягнуть", - заявив спікер.

"Рекомендую їм розслабитися: ніхто заради них країну на вибори не пожене. Тим більше в обхід Конституції", - сказав він.

Також Литвин вважає, що Центрвиборчком повинен "відпочити після місцевих виборів".

"Та й оголошувати парламентську кампанію зараз немає ніяких юридичних підстав: Центрвиборчком звернувся за роз'ясненням до КС з приводу термінів виборів до парламенту і відповідну відповідь отримає, я сподіваюся, найближчим часом", - заявив спікер.

Крім того, коментуючи зауваження про те, що після скасування політреформи парламент тільки візує кулуарні домовленості, які спускаються "зверху", він зазначив: "Кулуарні домовленості не спускаються в Раду, вони тут досягаються".

"Парламентська більшість дуже вже неоднорідна, щоб від неї можна було очікувати автоматичного візування рішень, які спускаються звідкись там. Підтвердження тому - протистояння між Партією регіонів і фракцією комуністів під час виборчої кампанії", - заявив Литвин.

"Сьогодні йде робота над проектом Податкового кодексу. І є чимало запитань щодо того, який документ ми отримаємо на виході і яким буде результат голосування", - зазначив він.

"У тому числі з огляду на неприйняття деяких положень законопроекту окремими представниками самої Партії регіонів. Простої "відмашки" для ухвалення кодексу буде явно недостатньо", - вважає спікер.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування