Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Європі занепокоєні виборами та слідкуватимуть до кінця

Четвер, 4 листопада 2010, 17:12
 

Верховний представник з міжнародних справ та безпекової політики Кетрін Ештон висловила занепокоєння проведенням місцевих виборів в Україні.

Про це в четвер повідомляє її прес-служба.

Кетрін Ештон занепокоєна повідомленнями від представників багатьох спостережних місій про порушення під час виборів 31 жовтня, зазначається в повідомленні.

"Це підриває довіру до виборчого процесу та в подальше укріплення демократії в Україні", - зазначила вона.

В повідомленні наголошується, що повага до спільних цінностей, включаючи права людини, демократичні принципи та верховенство права лежить в основі відносин між ЄС та Україною.

Водночас Ештон вітає готовність президента Віктора Януковича зробити висновки  з місцевих виборів та вдосконалити закон про вибори.

"Виборча реформа має пройти прозоро, за участі всіх бажаючих та має відбутися задовго до парламентських виборів", - сказано в повідомленні.

На думку Ештон, зміни до виборчого законодавства незадовго до старту виборчої кампанії не дозволяє належним чином підготуватися до цього процесу та може направити його в розріз з міжнародними нормами.

В документі зазначається, що ЄС готовий надати підтримку в підготовці нового проекту закону про вибори, зокрема надавши технічну експертизу ОБСЄ для того, щоб закон відповідав європейським стандартам.

Також в повідомленні зазначається, що Ештон має намір слідкуватиме за завершенням виборчого процесу, включаючи підрахунок голосів, вивчення скарг та оголошення результатів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...