Європі радять не давати візи фальсифікаторам виборів в Україні

Вівторок, 9 листопада 2010, 10:09

Депутат від НУНС Анатолій Гриценко закликав ЄС не давати віз фальсифікаторам виборів і таким чином захистити демократичні цінності.

Про це він заявив в ефірі телеканалу ТВі у понеділок ввечері, повідомляє прес-служба каналу.

"Цими виборами, першими для Януковича в якості президента, країну відкинуто як мінімум у 2004 рік", - заявив лідер "Громадянської позиції", коментуючи місцеві вибори.

Грицеко закликав європейських партнерів України не лише давати різкі оцінки щодо організації виборчого процесу в Україні, а й вдатися до конкретних, жорстких дій щодо фальсифікаторів.

"Я порадив би європейцям: не треба захищати нас, захистіть свої інтереси і інтереси своїх громадян", - сказав він.

"На митниці не тільки з контейнерів наших імпортерів беруть по 20-30 тис. доларів зверху усіх митних сплат, а беруть так само і з голландців, і з поляків, і ви бачите, хто бере. Не тільки з наших підприємців вимагають "відкату" з ПДВ по 30-40%, а й від американців, французів і німців, і вони платять! Тому хай захистять себе, якщо в них дійсно є цінності, а не ритуальні заклинання: чесні вибори, відсутність корупції, непорушне податкове законодавство, судова система", - заявив Гриценко.

"То складіть списки тих, хто порушує ці цінності в нашій країні, бо людська природа така, що він буде порушувати ці цінності й там! Не видавайте їм Шенгенських віз. І коли буде відомо, що певний член уряду, або губернатор, або суддя не отримав візи, це буде дуже сильним стримуючим фактором! Поставте цей шлагбаум! Вони не поїдуть у Африку чи у Азію, оскільки у них майно у Європі, і дітей своїх вони навчають там!", - переконаний він.

Іншим потужним стримуючим фактором для української влади Гриценко вважає кредити МВФ, без яких, на його думку, діючий в Україні режим не зможе підтримувати імідж сильної влади.

"Нинішня влада товстошкіра. Протокольні заклики до демократії і дотримання закону їх не дуже прошибають. А от без кредитів уряд Азарова, при всіх своїх заявлених можливостях, як сильної влади, неспроможний збалансувати бюджет - ні поточний, ні наступного року. І зараз дуже серйозні переговори проходять, тому, що вони не можуть переконати МВФ, що спроможні будуть у наступні роки це віддати", - заявив Гриценко.

"Оце й є два потужні фактори - кредити МВФ і захист європейських і американських прав в Україні, в тому числі і обмеження візового режиму", - підкреслив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування