Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Партії регіонів вже лякають журналістів відповідальністю

П'ятниця, 10 грудня 2010, 15:37

Відповідно до законопроекту про доступ до публічної інформації, журналіст несе відповідальність за використання наданої інформації.

Про це заявила депутат від Партії регіонів Олена Бондаренко на підсумковій прес-конференції у Верховній Раді, повідомляє прес-служба регіоналів.

За її словами, в даному законопроекті "усунені суперечності, які виникали раніше в роботі журналістів з органами влади", йдеться у повідомленні.

"Крім того, за словами депутата, в ході доопрацювання законопроектів була формалізована акредитація журналістів на заходи, які проводяться органами влади, усунуті розбіжності у акредитації вітчизняних і зарубіжних засобів масової інформації", - зазначили в прес-службі.

"У законі дуже чітко, ясно і зрозуміло прописана відповідальність журналістів як штатних, так і фрілансерів. Також визначена і відповідальність посадових осіб за невиконання цього закону", - заявила Бондаренко.

"Будь-яка професія має бути відповідальною. Потрібно розуміти, що з отриманням права на щось одночасно з'являється і певна відповідальність. В іншому випадку наступить анархія", - підкреслила вона.

Бондаренко повідомила, що документ дає право вимагати від суб'єкта владних повноважень ту чи іншу інформацію і додала, що "закон дає масштабні права на отримання публічної інформації кожному громадянину, незалежно від його статусу".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування