Журналісти вимагають негайно звільнити Хорошковського

Понеділок, 13 грудня 2010, 17:02

Журналісти заявляють про продовження тиску на ЗМІ і закликають владу звільнити голову СБУ Валерія Хорошковського.

Про це сказано у зверненні декількох телеканалів до президента, депутатів, Парламентської Асамблеї Ради Європи, депутатів Європарламенту, повідомляє прес-служба ТВі.

Звернення підтримали Чорноморська ТРК, харківський інтернет-огляд "Главное", ТОВ "Телекомпанія АТН», журналісти провідних ЗМІ, представники громадських організацій.

"Ми, журналісти українських телевізійних каналів, звертаємо увагу української влади, народних депутатів України, ПАРЄ та європарламентарів, лідерів європейських країн на те, що в Україні продовжується тиск на незалежні засоби масової інформації, не розслідуються злочини проти журналістів", - йдеться у ній.

Журналісти нагадують, що 14 грудня у Вищому Адміністративному суді розглядатиметься справа за касаційними скаргами телекомпаній ТВі, "5 каналу" та СТБ на постанову Київського апеляційного адмінсуду, якою ці та низку інших телекомпаній було позбавлено права мовлення в ефірі на низці частот.

Вони вимагають від української влади "негайно виконати резолюції ПАРЄ та Європарламенту", а також, до розгляду питання в суді, звільнити Хорошковського, який є "відомим медіа-магнатом і канали якого ініціювали судовий процес про позбавлення частот ТВі, "5 каналу" та низки інших телеканалів".

"Ми також вимагаємо звільнення Валерія Хорошковського з Вищої ради юстиції, припинення тиску податкових та інших державних органів на незалежні засоби масової інформації", - сказано у заяві.

ТВі також закликає представників українських та міжнародних громадських організацій, журналістів, "всіх небайдужих" підтримати та підписати звернення.

Як відомо, в жовтні 2010 року ПАРЄ прийняла резолюцію, у якій, зокрема, висловлюється занепокоєння щодо більшої кількості достовірних повідомлень про неналежну участь СБУ у внутрішніх політичних справах, у тому числі тиск на журналістів.

Асамблея назвала такі дії неприйнятними для демократичного суспільства і закликала органи влади реформувати Службу безпеки та її функції відповідно до європейських стандартів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...