Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Колишня слідча у справі про отруєння Ющенка вже ходить на допити

Понеділок, 13 грудня 2010, 13:19

Колишнього керівника слідства у справі про отруєння Віктора Ющенка Галину Климович у неділю викликали в Генпрокуратуру для дачі пояснень у справі.

Про це вона розповіла в інтерв'ю "Газете по-киевски".

"Запитували про різні дурниці, що не належать до предмета розслідування. А у вихідний день провели допит на моє прохання, оскільки в інші дні я була зайнята", - сказала Климович.

За її словами, в ГПУ зараз шукають компромат на її слідчу групу.

"Шукають з великою люттю. Але мене веселять їхні конвульсії і потуги. Так і хочеться сказати: "Вкусіть себе за лікоть", - сказала Климович.

На питання, чи буде, на її думку, "розвалено" справу про отруєння Ющенка, Климович відповіла:

"Цю справу розвалити неможливо. Її можна максимум по-тихому припинити або розтягнути розслідування до закінчення термінів давності для притягнення до кримінальної відповідальності".

Климович також в черговий раз заявила, що факт умисного отруєння Ющенка діоксином доведений, і про це неодноразово заявляв публічно генпрокурор Олександр Медведько, а також офіційно повідомляла прес-служба ГПУ.

"Ніколи Медведько, у якого 12 років слідчого стажу, не дозволив би собі просто так про це заявити. Він добре володів предметом розслідування цієї справи і знав, що говорить. Мені неприємно, що сьогодні його позицію в цій справі, як і офіційну позицію органу в цілому, ставлять під сумнів, пристосовуючись до "нових віянь" після зміни влади", - заявила вона.

Як відомо, нещодавно генпрокурор Віктор Пшонка припустив, що отруєння Ющенка не було.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: