Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Могильова вирішили, що Найем "неякісно" показав документи

Середа, 15 грудня 2010, 12:19

Міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов доручив встановити і доповісти йому всі деталі інциденту з журналістом Мустафою Найемом.

Про це заявив радник міністра Костянтин Стогній, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

"Міністр доручив підготувати і доповісти йому докладну довідку щодо цього інциденту, провести службову перевірку", - підкреслив Стогній. За його словами, міліції потрібно ще отримати свідоцтва Найема.

"Я розмовляв з Мустафою. Він вчора мав давати свідчення, але не зміг цього зробити. Обіцяв сьогодні о 14:15 бути в київському Главку міліції, де його буде опитувати інспекція з особового складу, яка проводить розслідування", - зазначив Стогній.

"Коли опитають Мустафу, коли зіставлять всі дані, будемо робити висновки. Але поки ситуація патова. Троє беркутівців кажуть, що все було коректно і красиво, а два журналісти кажуть, що було погано. Бажано знайти ще якісь свідчення", - заявив він.

"Зараз подивляться відеокамери. Може, це щось прояснить додатково. Але поки говорити про те, що там насправді сталося, рано. Хоча за всією інформацією, яка є на даний момент, інцидент абсолютно той, який в нормальному житті не повинен був мати місце", - зазначив Стогній.

Він підкреслив, що "звільняти співробітників "Беркуту" до завершення службової перевірки не будуть точно".

"Мустафа у своїх коментарях пише, що, коли його співробітники міліції попросили пред'явити документи, він почав показувати документи, але, виходячи з його розповіді, зробив це неякісно, мигцем показавши документ", - заявив радник міністра.

"Як співробітник міліції може звірити документ, звірити фотографію в темряві, якщо людина якісно не показала посвідчення? Якщо людина відмовляється, міліція зобов'язана встановити його особистість", - сказав він.

"Співробітник міліції несе кримінальну відповідальність за бездіяльність. А якщо якийсь злочинець у районі? Міліція показала свої документи, покажи і ти свої якісно", - зазначив Стогній.

"У даному випадку Мустафа відмовився якісно показувати документи. Тому його доставили у відділення", - сказав він.

При цьому, за словами радника глави МВС, люди не зобов'язані носити з собою документи.

"Але тоді людина повинна запропонувати варіант можливості встановити свою особу. Якщо можливостей встановити особу немає, міліція зобов'язана доставити людину у відділення і встановити його особу. Мало що?", - сказав Стогній.

Як відомо, раніше в Києві співробітники підрозділу "Беркут" затримали журналіста Найема.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування