Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Фірташ поклав око на Одеський припортовий

Середа, 15 грудня 2010, 14:23

Компанія Дмитра Фірташа Group DF має намір взяти участь у конкурсі з приватизації Одеського припортового заводу.

Про це журналістам заявив сам бізнесмен, повідомляє УНІАН.

"Брати участь ми будемо. Але давати якісь оцінки щодо ціни підприємства - невдячна справа, буде конкурс, братимуть участь люди", - сказав Фірташ.

При цьому, на його думку, в питанні приватизації ОПЗ для України важлива не стільки ціна, скільки те, хто купить це підприємство.

"Якщо ви подивитеся, які укрупнення йдуть на світових ринках, що купує норвезька "Яра", що купують американці й росіяни, то ви зрозумієте, що життя примушує об`єднуватися всіх. Україні вкрай необхідно захистити свій ринок і своїх виробників, які як конкуренти вкрай не вигідні Росії з її дешевим газом", - зазначив Фірташ.

Він також підкреслив, що в Україні існує величезний ринок мінеральних добрив для сільського господарства.

"Я думаю, що президент, виступаючи в ООН, не дарма говорив про програму розвитку сільського господарства України, для нього хімічна продукція як наркотик. Споживання хімічної продукції в Україні в майбутньому може зрости в 3,5-4 рази", - переконаний Фірташ.

Підсумовуючи, він відзначив необхідність створення в Україні великої хімічної компанії, яка б консолідувала вітчизняні хімпідприємства.

"Україні потрібна компанія, яка могла б представляти її інтереси на світовому ринку. Для нас важливо купити тут усе, що вийде, а потім купувати в зовні. Таким чином, Україна могла б стати гравцем світового масштабу", - зазначив Фірташ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: