Друзі Тимошенко з Брюсселю бачать, що Янукович не зрозумів меседж

Четвер, 16 грудня 2010, 17:11

Кримінальна справа, порушена проти лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко, має політичний відтінок.

Таку думку озвучив депутат Європарламенту від фракції Європейської народної партії Елмар Брок (Німеччина), повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я шокований, я повинен сказати, що це спроба використати правові процедури для послаблення опозиції, і зроблено це було за день до того, як лідер опозиції хотіла зустрітися з лідерами Європейського союзу - це неймовірно. Я таке бачив нечасто", - заявив він.

Європейський політик вважає, що президент Віктор Янукович "не зрозумів меседж у відношенні того, що односторонні дії проти опозиції є неприйнятними і не відповідають законам демократії".

Він також ствердно відповів на питання про те, що дана справа носить виключно політичний контекст.

"Я так думаю. Немає жодних доказів (провини Тимошенко). Це було зроблено тільки стосовно опозиційних політиків, і те, що це відбулося за день до саміту, - неймовірно", - підкреслив він.

В свою чергу президент ЄНП Вілфред Мартенс у четвер в Брюсселі після закінчення роботи саміту партії заявив, що партія засуджує зростання політично мотивованого тиску влади України на опозицію.

"Президентство ЄНП засуджує зростання агресивного, політично мотивованого тиску з боку української влади на опозицію та її лідера Юлію Тимошенко. Зокрема, ЄНП глибоко стурбована кримінальними звинуваченнями, висунутими Генпрокуратурою стосовно Тимошенко, включаючи обурливий заборону поїздок за межі Києва", - заявив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: