Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Грищенка просять оцінити наїзд Путіна на Україну

П'ятниця, 17 грудня 2010, 17:40

Міністерство закордонних справ просять дати оцінку заяві прем’єра Росії Володимира Путіна, що Радянський Союз і без України переміг би у війні.

З відповідним зверненням до МЗС звернулись депутати від НУНС Ірина Геращенко та Ольга Герасим`юк, повідомляє УНІАН.

Депутати вважають, що цими висловлюваннями Путін нівелює роль України та українського народу у визволенні світу від фашизму, применшує внесок українців у перемогу у Другій світовій війні.

На їхнє переконання, російський лідер принизив пам`ять мільйонів українців, які загинули у боях проти фашизму.

Геращенко та Герасим’юк вважають, що заява Путіна "яскраво свідчить про те, яким буде омріяний Кремлем спільний підручник історії, ідея написання якого так ревносно підтримується Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України".

"Очевидно, мета такого підручника одна - знівелювати роль України в новітній історії Європи, переписати її, викласти під кутом зору Кремля", - вважають депутати.

"Своїми словами Путін образив тисячі українських ветеранів, які сьогодні ще живі і для яких День Перемоги - найголовніше свято у житті. Це ляпас десяткам ветеранських організацій, які об’єднують, ще живих переможців над фашизмом", - заявили в НУНСі.

"Влада повинна продемонструвати, що шанує пам`ять загиблих у війні, шанує живих ветеранів. Жодна з країн Європи не дозволяла собі применшувати внесок українців у Велику перемогу", - зазначають Геращенко та Герасимюк.

Вони також підготували проект постанови Верховної Ради, у якій пропонують депутатам засудити висловлювання, які принижують патріотичні почуття українців і нівелюють внесок українців у Другій світовій війні.

"Будемо вимагати щоб ця постанова з`явилася у порядку денному пленарних засідань", - зазначають депутати і висловлюють переконання, що постанову підтримають БЮТ і НУНС.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...