Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко заявив, що слідчий ховає 22 томи його справи

Середа, 22 грудня 2010, 13:48

Слідство надало екс-главі МВС Юрію Луценку для ознайомлення лише 1 том справи проти нього з 23.

Про це заявив сам Луценко після допиту у Генпрокуратурі, повідомляє прес-служба "Народної самооборони".

"Я прочитав 130 сторінок із першого тому. Це пояснюється тим, що слідство не дозволяє фотографувати документи і ми їх переписуємо. Крім того, слідство так і не наддало нам 23 томи підшитої кримінальної справи, що викликає підозри про підтасовки справи заднім числом", - заявив він.

"Генпрокуратура погрожує мене арештувати, якщо я не почну читати те, що мені не дають. Я вчора і сьогодні був тут, і питаю: "Дайте мені цих 23 томи, а не погрожуйте посадкою". Вони не можуть мені їх дати. Зараз прокуратура вимагає від мене прочитати те, чого в них немає", - сказав екс-міністр.

На думку Луценка, це може означати, що "навколо цієї кримінальної справи відбуваються махінації, коли слідчі заднім числом збирають вигідні їм покази і, можливо, тиснуть на тих людей, які не оговорили свого міністра", йдеться у повідомленні.

Він наголосив, що згідно законодавства, після завершення слідства жодні слідчі дії вже відбуватися не можуть.

"Я сьогодні погортав перший том і зрозумів, чому: крім однієї людини, яка сказала, що "можливо, ця вказівка надходила від міністра", інших доказів на момент пред’явлення мені звинувачень слідство не мало", - заявив екс-міністр.

"Фантазія Генпрокуратури безмежна: документи, які я бачив, викликають іноді сміх. Перепрошую, але читати у томах кримінальної справи форуми "Української правди"…Що ще можуть приєднати до цієї справи слідчі? Чесно кажучи, у мене фантазії не вистачає", - зауважив Луценко.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування