Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Доступ до публічної інформації знову відклали у довгий ящик

Четвер, 23 грудня 2010, 16:33

Журналісти та громадські організації наполягають на ухваленні закону про доступ до публічної інформації.

Про це йдеться у заяві організації "Стоп цензурі".

"Ми, представники громадськості, серйозно занепокоєні тим, що через винятково формальні причини депутати затягують процес ухвалення закону, який може стати ефективним інструментом боротьби з корупцією та контролю влади", - йдеться у ній.

Активісти закликають опозиційні фракції БЮТ та НУНС прийти до парламенту і віддати свої голоси за цей важливий законопроект.

"Вважаємо вкрай неконструктивною та шкідливою для розвитку демократії в Україні позицію комуністів та всіх тих, хто блокує ухвалення документу", - зазначили вони.

Представники громадських організацій також переконані, що спікер Володимир Литвин "особисто відповідальний за те, аби всі формальні перешкоди на шляху до голосування були усунуті і законопроект був результативно проголосований Верховною Радою".

Загалом понад 150 громадських організацій підтримали заяву журналістського руху "Стоп цензурі!", однією з вимог якої є ухвалення закону "Про доступ до інформації".

Водночас, як написав у своєму Твіттері голова комітету зі свободи слова БЮТівець Андрій Шевченко, законопроект про доступ до публічної інформації, скоріше за все, розглядатиметься у другому читанні після нового року.

"Були з Мірошниченком у Литвина щодо доступу до інформаціï. Він просить заморозити до Нового Року. Наполягатимемо на тиждень 11-14.01", - написав він.

Як відомо, законопроект про доступ до публічної інформації було ухвалено у першому читанні.

На цьому тижні депутати намагалися проголосувати за документ в цілому, однак фракція Компартії не дала своїх голосів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: