Кернес розповів, скільки коштували лавки у метро в Харкові

Понеділок, 27 грудня 2010, 13:37

Мер Харкова Геннадій Кернес заявляє, що лавки на станції метро Олексіївська коштували 288 тисяч гривень.

Про це йдеться в його листі, направленому "Українській правді" в понеділок.

"Лист-погодження не є "підтвердженням ціни предмета аукціону", про що прямо сказано в тексті", - говориться в документі.

"Цей документ усього лише відображає інформацію про те, яку суму за свою продукцію хотів би одержати виробник. Але це зовсім не означає, що Нацагенція по проведенню ЄВРО-2010 і метробудівники із цією ціною погодилися", - підкреслив Кернес.

За його словами, єдиними документами, які дають відповідь на питання, скільки в дійсності коштували лавки для станції метро "Олексіївська", - це специфікація до договору й товарна накладна.

 
 
 

"У них чітко зазначено, що Харківський метрополітен закупив не 10 лавок на суму 630 тис. грн, а 10 трисекційних конструкцій лав підвищеної зносостійкості на загальну суму 288 тис. грн", - сказано в листі.

Кернес також відзначив, що звернувся з відповідним запитом у прокуратуру, щоб "цей компетентний орган провів офіційну перевірку й дав Харкову й всій Україні чітка відповідь: скільки коштували лави для станції метро "Олексіївська" і чи були порушення або зловживання при їхній закупівлі".

"Також я вважаю, що з відповідною заявою має виступити Дирекція споруджуваного метрополітену, на авторитет і професійну честь колективу якого кинута тінь", - відзначив він.

Раніше "Українська правда" писала, посилаючись на лист-погодження, про те, що на метро Олексіївська поставлені 10 лавок за ціною 630 тисяч гривень.

Згідно з документами, наданими Кернесом, кожна лавка обійшлася бюджету в 28 800 гривень.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування