Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зарплати донецьких шахтобудівників загубилися між Кабміном і Мінфіном

Понеділок, 27 грудня 2010, 19:01

Донецькі шахтобудівники вимагають від міністра енергетики і вугільної промисловості Юрія Бойка розібратися, чому не надходять кошти на зарплату трудящим шахтобудівного комплексу.

Про це йдеться в телеграмі, яку направив Бойку голова Донецької шахтобудівної територіальної організації Укрвуглепрофспілки Володимир Лащенко, повідомляє УНІАН.

"Насилу нам вдалося вибити в Кабміні бюджетні кошти на заробітну плату працівникам шахтобудівних підприємств Донецької області у розмірі 17,8 млн. грн... А зараз, коли одержано принципову згоду уряду і у нас з`явилася надія напередодні Нового року на виплату заробленого людям, з`ясовуємо, що Мінфін блокує надходження коштів", - написав він.

За словами профспілкового лідера, сьогодні надходження обіцяних грошей блокується "у всіх казначействах, починаючи з Києва", посилаючись на те, що "досі немає розпорядження Міністерства фінансів на необхідні перекази".

Шахтобудівники вкрай обурені ситуацією, що створилася, про що і заявляють в телеграмі Бойку.

Вони також зазначають, що крім "вибитих" в Кабміні бюджетних коштів, які так і не надійшли на підприємства, перед шахтобудівниками постійно зростають борги за прямими договорами.

"Працівники комплексу дуже сподіваються, що міністр енергетики і вугільної промисловості Юрій Бойко все ж таки почує "крик душі" шахтобудівників", - йдеться в повідомленні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування