Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кернес про легендарні лавочки: Це не просто лавки біля під'їзду

Середа, 29 грудня 2010, 15:40

Мер Харкова Геннадій Кернес запевняє, що харківський метрополітен, купуючи лавки, встановлені на станції "Олексіївська", заощадив бюджетні кошти.

Про це він сказав на прес-конференції, повідомляє Обком з посиланням на УНІАН.

Кернес звернув увагу на високу якість і специфічне функціональне призначення лавок.

"Це не просто лавка біля під'їзду. Ми говоримо з вами про пропускну здатність станції, ми говоримо з вами, наскільки вона повинна бути довговічною, якісною. І тому за розрахункової вартості 630 тисяч гривень, які можна б було витрачати, було всього витрачено 288 тисяч гривень. Тому ми говоримо з вами про економію коштів", - сказав він.

Кернес підкреслив, що звернувся до прокуратури міста з проханням провести перевірку процедури закупівлі конструкцій лавок, а також перевірити обґрунтованість вартості конструкцій.

"Якщо ми з вами говоримо, що це дорого, я звернувся до прокуратури міста Харкова, підписав таку заяву про перевірку обґрунтованості ціни на придбання лавок", - зазначив він.

Коментуючи пропозицію віце-прем'єра Бориса Колеснікова подарувати метрополітену міста 630 тисяч гривень на лавки для станції "Олексіївська", Кернес зазначив, що по можливості зробить це, але під час будівництва об'єкта за кошти держбюджету "недоречні жодні інші витрати".

"Я скористаюся пропозицією віце-прем'єра Бориса Вікторовича Колеснікова і обов'язково, якщо з'явиться така можливість, де можу оплатити, я це обов'язково зроблю", - сказав він.

"Ми говоримо з вами про об'єкт, який будується за бюджетні гроші, і тут недоречні будь-які інші витрати. Тому ми говоримо про порядок фінансових витрат", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: