Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Для Могильова важливіший Караваджо, ніж Луценко

Четвер, 30 грудня 2010, 13:41

Міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов вважає затриманння викрадачів картини Караваджо "Поцілунок Іуди" і повернення шедевра в Україну найбільш значимою міліцейською спецоперацією 2010 року.

"Напевно, найгучнішим було все-таки затримання злочинців, що викрали картину Караваджо "Узяття Христа під варту, або Поцілунок Іуди" з Одеського музею Західного і Східного мистецтва. Розкриття цього злочину допомогло повернути в Україну унікальний твір мистецтва", - сказав Могильов у інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Підводячи підсумки року, глава МВС також підкреслив важливість затримання в Росії "людини, причетної до організації замовного убивства в одному з будівельних торгових центрів під Києвом, у результаті чого були убиті бізнесмен і два співробітники міліції".

Поздоровляючи українців з наступаючим Новим роком, Могильов побажав впевненості в майбутньому країни. Міністр переконаний, що в кожнім міліціонері українські громадяни зможуть побачити свого захисника, відзначивши, що саме для цього і проводиться реформування відомства.

Як повідомлялося, 31 липня 2008 року з Одеського музею Західного і Східного мистецтва була украдена картина "Поцілунок Іуди". Низка експертів оцінюють вартість полотна на "чорному" ринку в $100 млн.

25 червня 2010 року в Німеччині затримана група з трьох жителів України і жителя Німеччини, що мали намір збути цю картину.

Наприкінці серпня під час офіційного візиту Німеччина передала твір мистецтва президентові України Віктору Януковичу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: