Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Міліція каже, що арештовано одного активіста "податкового" Майдану, а не трьох

Четвер, 30 грудня 2010, 15:04

У київській міліції спростовують інформацію про арешт трьох учасників акцій протесту на Майдані Незалежності проти Податкового кодексу.

Про це повідомив "Українським новинам" представник прес-служби столичної міліції.

За його словами, 24 грудня Голосіївський райсуд Києва заарештував одного активіста на два місяці, а Шевченківський райсуд 28 грудня відпустив іншого учасника мітингу під підписку про невиїзд.

Представник прес-служби підкреслив, що зазначені два підозрюваних проходять у рамках кримінальної справи за підозрою в ушкодженні майна, а також перекритті руху на вулицях Хрещатик і Інститутська.

Начальник прес-служби ГУ МВС у Києві Володимир Поліщук уточнив журналістам, що відпущений під підписку про невиїзд - громадянин Узбекистану, який втратив свій паспорт і зараз намагається отримати громадянство України.

Раніше про арешт активістів Майдану розповів координатор акції протесту Олександр Данилюк. За його словами, одного учасника звільнили з-під варти, а трьох інших активістів узяли під варту.

Як відомо, протести підприємців на Майдані Незалежності тривали близько 2 тижнів. 3 грудня наметове містечко на Майдані було примусово демонтоване.

Після цього була порушена справа за фактом того, що плити біля монумента Незалежності ушкоджені, оскільки учасники акції вбивали коли при установці наметів. За попередніми даними, сума збитків становить понад 200 тис. гривень.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування