Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Акція проти Податкового кодексу може продовжитися

Понеділок, 6 грудня 2010, 07:28

Підприємці, які протестували проти Податкового кодексу, тепер робитимуть акцент на роботі в регіонах із викриття посадовців-корупціонерів та походження статків податківців.

Про це сказав в інтерв'ю Deutsche Welle один із членів Національної Координаційної ради підприємців України Євген Шаповаленко.

Він, як і ще декілька членів Координаційної ради, спростував свою причетність до організації нової акції протесту підприємців на Майдані.

Шаповаленко також визнав наявність розколу в середовищі підприємницьких лідерів.

Натомість, у БЮТ визнають надання підтримки організаторам понеділкової акції. Але жодних приїздів людей з регіонів не планується. Вуличні протести розглядаються в блоці як "тест на готовність до протестної активності".

Раніше один з організаторів підприємницьких протестів Олександр Данилюк оголосив мобілізацію підприємців у відповідь на демонтаж наметового містечка на Майдані й закликав їх вийти на нову акцію протесту.

Згодом він поскаржився на міліцейський тиск на його батьків та повідомив про виклик його до слідчого в міліцію.

Директор київського Міжнародного інституту демократій Сергій Таран вважає, що, розігнавши підприємницький Майдан, влада не здобула стратегічної перемоги.

Він очікує подальшого зростання невдоволення Податковим кодексом 4-ма мільйонами представників малого та середнього бізнесу та зниження рейтингів популярності влади та президента Віктора Януковича.

Відсутність єдиного лідера в нинішнього руху підприємців Таран вважає ознакою формування в Україні політичних партій європейського типу, які будуть захищати інтереси суспільних прошарків на ґрунті спільної ідеології.

Експерт впевнений, що такі партії складуть успішну конкуренцію нинішнім "вождистським партіям" та партіям, сформованим "із застосуванням адміністративного ресурсу".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування