Слідство у "справі Гонгадзе" перетворилося на захист замовників?

Вівторок, 7 грудня 2010, 18:02

Потерпілий у справі Пукача журналіст Олексій Подольський звернувся до генпрокурора із заявою про порушення його конституційних прав з боку Генпрокуратури.

Відповідне звернення журналіст, потерпілий у справі за обвинуваченням начальника департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексія Пукача, направив Віктору Пшонці 7 грудня.

"Доводжу до Вашого відома, що слідство у цій справі перетворилося, фактично, на захист замовників вбивства Георгія Гонгадзе і злочини проти мене", - цитує звернення "Інтерфакс-Україна".

"При цьому ваші підлеглі виступають від імені Генпрокуратури не тільки, як ексклюзивна адвокатська контора замовників політичних вбивств, а й, фактично, самі здійснюють порушення закону, в яких вбачається склад умисного кримінального злочину", - заявляє Подольський.

Також, в заяві наголошується, що "слідство не хоче бачити прямих доказів вбивства головного свідка у цій справі - екс-міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка, які містяться в матеріалах про його так зване самогубство".

"Таким чином, вони роблять все від них залежне, щоб перед судом не постали ні вбивці, ні ті слідчі, прокурори, які свідомо і навмисне сфальсифікували висновок про самогубство, ні ті замовники, що замовляли і це вбивство, і ці фальсифікації", - стверджує Подольський.

На переконання журналіста, слідство "уникає розслідування фальсифікацій, які здійснювала у справі Гонгадзе і по моїй справі Генпрокуратурою під керівництвом Потебенька, Васильєва, Піскуна і Медведька, так як це розслідування незмінно призведе до тих, хто є справжнім злочинцем".

"Генпрокуратура хоче поставити жирну крапку в цій справі на Пукача і засудити табурет", - резюмував Подільський.

Як відомо, у червні 2000 року було скоєно розбійний напад і викрадення громадського діяча, політолога Подільського.

У травні 2007 року Апеляційний суд Києва засудив до 3-х років позбавлення волі двох колишніх співробітників Головного управління карного розшуку МВС України за цей злочин.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News