Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ТВі кличе на допомогу євродепутатів, послів і журналістів

Середа, 8 грудня 2010, 14:42

Телеканал ТВі просить європарламентарів, послів демократичних держав в Україні, представників громадськості прийти 14 грудня на судове засідання за його скаргою.

Як повідомляє прес-служба каналу, засідання Вищого адміністративного суду України за касаційними скаргами ТВі,"5 каналу" та СТБ відбудеться 14 грудня о 15:00.

"Телеканал ТВі звертається до членів Європарламенту, послів демократичних держав в Україні, представників українських та міжнародних громадських організацій, журналістів з проханням 14 грудня прийти у відкрите судове засідання, на якому вирішуватиметься доля ефірного мовлення нашого каналу заради забезпечення гласності та прозорості цього процесу", - сказано в повідомленні.

ТВі зазначає, що "українська влада жодним чином не відреагувала на резолюцію ПАРЄ "Функціонування демократичних інституцій в Україні" та резолюцію Європейського парламенту щодо ситуації в Україні від 25 листопада 2010 року.

ПАРЄ висловлювала занепокоєння щодо неналежної участі Служби безпеки України у внутрішньополітичних справах та закликало органи влади забезпечити, щоб юридичні процедури не призводили до вибіркового скасування частот на мовлення.

ПАРЄ також закликала переглянути рішення або призначення, які можуть викликати конфлікт інтересів, особливо в правоохоронній та судовій сферах.

Європарламент також засудив те, що ТВі та "5 канал" позбавили частот на мовлення, і закликав переглянути рішення та призначення, які можуть призводити до конфлікту інтересів.

"Натомість, Валерій Хорошковський продовжує, всупереч відкритому конфлікту інтересів, обіймати посаду голови СБУ та залишається членом Вищої Ради юстиції, яка може призначати та звільняти суддів", - зазначає ТВі.

"Канали, що входять до групи, яку очолює його дружина, продовжують вимагати закриття ефірного мовлення телеканалу ТВі та інших телеканалів", - наголошує канал.

Саме тому він просить європарламентарів, послів, журналістів і представників громадських організацій прийти на судове засідання 14 грудня.

14 грудня відбудеться засідання Вищого адмінсуду за касаційними скаргами ТВі, "5 каналу" та СТБ на постанову Окружного адмінсуду Києва від 8 червня 2010 року та постанову Київського апеляційного адмінсуду від 30 серпня 2010 року у справі за позовами телеканалів НТН та "Ентер-фільм" до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування