Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єврокомісар приїхав уточнити долю арештованої української опозиції

Понеділок, 10 січня 2011, 18:14

Однією з цілей візиту комісара ЄС з розширення Штефана Фюле є належне вивчення ситуації щодо переслідування представників попереднього українського уряду.

Про це він повідомив під час зустрічі з главою комітету Верховної Ради з питань європейської інтеграції Борисом Тарасюком, повідомляє прес-служба Народного Руху України

Зокрема, Фюле повідомив, що він "знайомий із різкою заявою уряду Сполучених Штатів щодо прикладів політично-вмотивованого переслідування представників попереднього українського уряду, і однією з цілей його візиту є належне вивчення ситуації, з метою подальшої підготовки офіційної позиції Брюсселя щодо цього питання".

Учасники зустрічі також обговорили питання розвитку демократії, верховенства права та забезпечення прав людини як одного з ключових на порядку денному двосторонніх відносин.

"Сторони висловили занепокоєння негативними тенденціями, які свідчать про певне згортання демократії в Україні, і які знайшли своє відображення в Резолюції Європарламенту від 25 листопада 2010 року", - уточнили в прес-службі.

Під час зустрічі Тарасюк та Фюле високо оцінили динаміку двосторонніх відносин між Україною та ЄС у 2010 році, особливо щодо підготовки угоди про асоціацію та прогресу у безвізовому діалозі, результатом якого стало надання Україні Плану дій з візової лібералізації.

Фюле, зокрема, "відзначив досягнення України на шляху законодавчого забезпечення процесу наближення України до європейських стандартів".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування