У Грищенка поки не зрозуміли, як Данилишину могли дати притулок

Четвер, 13 січня 2011, 21:05

Міністерство закордонних справ поки не одержувало від офіційних органів Чехії інформацію про надання політичного притулку екс-міністру економіки Богдану Данилишину.

Про це розповів директор департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Однак, сама можливість цього викликає в зовнішньополітичного відомства Україні серйозні здивування, оскільки незрозуміло, як взагалі можна говорити про нібито переслідування за політичну діяльність людини, яка власне ніколи політичною діяльністю не займалася", - зазначив Волошин.

Він пояснив, що Данилишин не перебував у якій-небудь партії, не балотувався до парламенту чи в президенти, не організовував мітинги і навіть жодного разу публічно не критикував діючу владу після її формування на початку 2010 року.

"Таким чином, будь-яка неупереджена людина може побачити, що в даній ситуації говорити про політичне підґрунтя інтересу українських правоохоронних органів до Данилишина як мінімум дивно", - підкреслив Волошин.

Він також зазначив, що дивним є і те, що у МЗС немає ніякої інформації про те, що сам Данилишин просив яку-небудь іноземну державу про політичний притулок.

"За нього це зробили депутати від БЮТ, що є безпрецедентним випадком", - додав представник МЗС.

Як відомо, у четвер адвокат Данилишина Марина Махіткова повідомила, що екс-міністр отримав політичний притулок у Чехії.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування