Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко: Європа визнала, що влада в Україні переслідує опозицію

П'ятниця, 14 січня 2011, 10:45

Надання Богдану Данилишину політичного притулку в Чехії означає, що Європа визнала: в Україні використовують правосуддя для переслідування політичних опонентів влади.

У цьому переконана екс-прем’єр-міністр Юлія Тимошенко, повідомляє її прес-служба.

"Надання Богдану Данилишину політичного притулку в Чехії – країні Європейського Cоюзу – означає, що Європа визнала, що в Україні має місце вибіркове застосування правосуддя для переслідування політичних опонентів влади", - сказано в повідомленні.

Тимошенко дякує "всім громадським та державним діячам Європейського Союзу та Чехії, які допомогли захистити свободу та право на життя Богдана Данилишина та з розумінням поставилися до ситуації в Україні і ухвалили справедливе рішення".

"За сумним збігом обставин повідомлення про надання Богдану Данилишину політичного притулку в Чехії надійшло в один день з інформацією про втрату Україною статусу вільної країни в щорічному рейтингу, який укладає всесвітньо відома міжнародна організація "Freedom House", - зазначає лідер БЮТ.

"Усе це разом і є об’єктивною оцінкою європейською і світовою спільнотою результатів першого року діяльності Віктора Януковича", - стверджує вона.

Тимошенко зазначає: "За рік, що минув, Янукович своєю недолугою, провальною політикою знизив позиції України і в інших світових рейтингах".

"Він забезпечив Україні останнє місце серед європейських країн в рейтингу економічних свобод (дослідження "Херітідж Фаундейшн" та "Уолл Стріт Джорнал"). Саме дії Януковича призвели до найбільшого занепаду демократії серед всіх держав Європи у рейтингу демократії країн світу журналу "Економіст". Наслідком діяльності Януковича стало і стрімке падіння України на 42 сходинки в рейтингу свободи слова, який складають "Репортери без кордонів", - заявила Тимошенко.

Тому вона робить висновок: "Тільки змінивши цю владу суспільство отримає шанс на виправлення дій Януковича, які вже відкинули країну на 10 років назад та знищили міжнародний імідж України".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: