Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Грищенка обіцяють допомогти українцям в Росії

Неділя, 16 січня 2011, 09:12

Міністерство закордонних справ має намір допомогти українцям у Росії створити нову громадську організацію, яка б захищала їхні права.

Про це розповів директор департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин, повідомляє УНІАН.

"МЗС вже працює над тим, щоб допомогти українській громаді в Росії створити нову всеросійську впливову й ефективну громадську організацію, яка б захищала культурно-освітні та інші права етнічних українців, які є громадянами РФ", - сказав він.

Волошин повідомив, що відповідне доручення ще наприкінці минулого року було дано міністром закордонних справ Костянтином Грищенком українському посольству в Москві.

За словами Волошина, українські дипломати в Росії в тісній взаємодії з громадськими активістами, які представляють українську діаспору, опрацьовують це питання.

"Для нас важливо, щоб така організація була дійсно результатом самоорганізації самих українців, що буде запорукою їхньої дійсно ефективної та реальної діяльності, а не була штучно створеною в рамках політичних домовленостей між Києвом та Москвою", - додав він.

Саме тому, наголосив Волошин, це є непростим процесом, який вимагає певного часу.

Він зазначив, що українська сторона вже отримала запевнення російської влади всіляко сприяти цій роботі.

Волошин також зазначив, що МЗС виходить з того, що багатомільйонна українська громада в Росії є важливим чинником сприяння розвитку дружніх добросусідських відносин між Україною та РФ.

Як відомо, 24 листопада 2010 року рішенням Верховного суду Росії було задоволено позов Міністерства юстиції РФ, яке вимагало розпуску Федеральної національно-культурної автономії українців Росії у зв`язку з "виявленням порушень у господарській діяльності".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: