Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович змінив свій маршрут через "тризубівців"

Неділя, 16 січня 2011, 10:21

Президент Віктор Янукович під час перебування в Івано-Франківській області змушений був змінити маршрут через затримання в області озброєних осіб.

Про це розповів глава Івано-Франківської облдержадміністрації Михайло Вишиванюк, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я хотів би подякувати правоохоронним органам, які чітко спрацювали над арештом озброєних людей, що знаходилися на території області під час перебування на території області охоронюваних осіб держави - президента Віктора Януковича і спікера Володимира Литвина", - заявив він.

"Хто ці люди, на них написано не було. А якщо б було написано, що "Тризуб", все одно вони були б заарештовані, оскільки були зі зброєю. Наскільки мені відомо, "Тризуб" імунітету від арештів не має", - додав глава області.

Вишиванюк пояснив, що першу групу, яка виїхала з одного з будинків у Галицькому районі, правоохоронці затримали в Рогатині і виявили в їх машині автомат, гранату, два магазини патронів і 124 запасних.

"А потім, коли з цього ж будинку виїхала ще одна група "колядників" і теж в сумці знайшли пістолет, а потім поїхали додому до водія - мешканця Самбора і знайшли у нього ще наган", - розповів глава облдержадміністрації.

Він також повідомив, що в селі Загвіздя, яке розташоване недалеко від Івано-Франківська, невідомі особи за 2 місяці до Нового року орендували будинок, який знаходиться під трасою зльоту-посадки літаків.

"При чому власник цього будинку їх в обличчя не бачив і не знав, що вони там робили, а гроші отримав по перерахунку... А коли зробили огляд будинку, там теж знайшли дві гвинтівки з оптичними прицілами", - розповів Вишиванюк.

Цих людей, уточнив він, міліція також затримала.

Глава облдержадміністрації нагадав, що на 9 січня був призначений відліт президента з Івано-Франківської області до Києва.

У зв'язку з цими подіями, пояснив він, літак перегнали з Івано-Франківська до Львова і президент вилетів до Львова, а звідти - до Києва.

Вишиванюк підкреслив, що затримані - жителі не Івано-Франківської, а інших областей України.

"Нормальні колядники зі зброєю колядувати на Прикарпатті не приїжджають", - підсумував глава ОДА.

Як відомо, правоохоронці Івано-Франківської області затримали 9 озброєних осіб - мешканців різних регіонів України, більшість з яких є членами всеукраїнського об'єднання "Тризуб" імені Степана Бандери.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування