Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк запропонував Грищенку профінансувати бібліотеку в Москві

Понеділок, 17 січня 2011, 22:48

Лідер "Фронту змін" Арсеній Яценюк готовий взяти на себе фінансування сучасної електронної української бібліотеки при Національно-культурному центрі в Москві.

З відповідним листом він звернувся до міністра закордонних справ Костянтина Грищенка з проханням сприяти цій справі й дати необхідні розпорядження посольству України в Росії.

"Обшуки Української бібліотеки в Москві й вилучення з її фондів книжок визначних діячів української історії та культури ще раз засвідчили необхідність створення у столиці РФ книгозбірні, яка не була б залежною від російської влади й виконувала функцію повноцінного центру поширення об’єктивних знань про Україну", - зазначається в листі.

Яценюк переконаний, що таку місію не може виконати Інформаційно-довідкова бібліотека при Національному культурному центрі в Москві, основний фонд якої за обсягом (7 тисяч одиниць) поступається не тільки фондам районних, а й деяким сільським бібліотекам України.

"Враховуючи виняткову важливість проблеми, яка є питанням престижу України на міжнародній арені, готовий взяти на себе фінансування сучасної електронної бібліотеки, яка відповідатиме світовим вимогам організації бібліотечної справи, матиме обладнані місця для роботи з електронними книгами і, таким чином, не вимагатиме додаткової площі", - цитує політика його прес-служба.

Яценюк додав, що створення бібліотеки, яка стала б потужним центром української літератури, суспільно-політичної думки, культури й мистецтва в Росії, є справою держави Україна.

"Тому просив би Вас, шановний Костянтине Івановичу, посприяти цій справі й дати необхідні розпорядження посольству України в Російській Федерації", - зазначається в листі.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: