Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У "Свободі" заявляють, що міліція хоче їх заплямувати

Неділя, 2 січня 2011, 17:15

Глава запорізької організації ВО "Свобода" Віталій Подлобніков вважає своє затримання грубим порушенням громадянських прав.

"Я і мій заступник Юрій Гудименко були першими, кого затримала міліція після вибуху пам'ятника Сталіну в новорічну ніч. Мене протримали в РВВС 11 годин, мого товариша - більше 14 годин", - розповів він.

"Ми вважаємо це затримання грубим порушенням наших громадянських прав, оскільки ніякого звинувачення нам офіційно не пред'явили, а за законом міліція мала право затримати нас тільки на три години. До того ж, до нас не пускали адвоката", - зазначив Подлобніков.

Він заявив, що "під час допиту в міліції на нього та його заступника Юрія Гудименка чинився психологічний тиск".

За його словами, "слідчий вимагав дати інформацію про організацію", цікавився, чи навчаються "свободівці" вибухотехнічній справі.

"Міліція намагається довести, що ми підірвали Сталіна", - додав він.

Подлобніков також сказав: "У неділю в міліцію викликали ще трьох наших активістів, це означає, що міліція шукає докази саме серед нашої організації, ми передбачаємо, що слід очікувати обшуків і затримань".

Глава запорізької "Свободи" заявив, що "настільки пильна увага правоохоронних органів до "свободівців" є політичною провокацією і спробою заплямувати всю організацію "Свобода", яка не приховує свого негативного ставлення до комуністичної ідеології, однак відстоює свої погляди не тероризмом, а ідеологічною боротьбою".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування