Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров написав план задоволення Європи

Четвер, 27 січня 2011, 09:51

Кабмін затвердив план дій по виконанню зобов'язань України перед Радою Європи.

Як пише "Комерсант-Україна", зокрема, уряд перерахував документи, ухвалення багатьох з яких Рада Європи вимагає ось вже 14 років.

"Серед них - обіцянка забезпечити незалежність правосуддя і змінити закони "Про прокуратуру" та "Про Службу безпеки України", - наголошується у публікації.

Газета пише, що "не обійшлося без курйозів - у списку опинився вже прийнятий Верховною Радою закон про доступ до публічної інформації".

Згідно з документом, Кабмін обіцяє реформувати міліцію, ратифікувати низку міжнародних конвенцій, які захищають права людини.

Як зазначає видання, серед іншого в Кабміні обіцяють "систематично проводити за участю Генпрокуратури інформаційно-роз'яснювальну роботу про необхідність використання попереднього ув'язнення (в якості запобіжного заходу) тільки у виняткових випадках".

У публікації йдеться, що більшість положень документу не нові - багато в чому він повторює аналогічний план, прийнятий президентом Віктором Ющенко в січні 2006 року.

Однак додалося кілька нових зобов'язань, обумовлених вимогами недавніх резолюцій Ради Європи.

"Зокрема, Київ зобов'язується удосконалити виборче законодавство відповідно до рекомендацій Венеціанської комісії, провести реформу державної та комунальної преси, запровадити систему бюджетного фінансування політичних партій", - йдеться у статті.

Крім того, для виконання зобов'язань перед Радою Європи Кабмін пообіцяв домогтися прийняття законопроекту "Про порядок організації і проведення мирних заходів".

Як пише газета, "цей документ у нинішній редакції неодноразово ставав приводом для критики на адресу влади". На думку опозиції, він обмежує право громадян на мітинги.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування